روانشناسی

انواع مزاج و ویژگی های آن

افراد از نظر نوع مزاج به چهار دسته تقسیم می شوند: ۱)افراد صفراوی مزاج   ۲) افراد سوداوی مزاج   ۳) افراد بلغمی مزاج   ۴) افراد دموی مزاج

انواع مزاج
انواع مزاج

صفراوی مزاج

صفرا ترشحات کبد است که رنگ آن زرد و جزء آتش بوده گرم و خشک است و گرمای زیاد تولید می کند و PH~8.5 است.

بیماری صفرا

نشانه ها :

کسانی که صفرا زیاد تولید می کنند:

سر درد – شقیقه نبض میزند – زردی سفیدی چشم – سیاهی رفتن چشم – سرگیجه – طعم دهانشان تلخ شده ترش کردن گلو وقتی صفرا داخل معده بیاید – تشنگی – سوزش جگر زیر دنده راست آنها خیلی گرم است و حداقل دو درجه تب دارند و لبهای آنها دچارخشکی بوده پوست سرشان ترک خورده و می سوزد و بعنوان شوره و حتی ریشه مژه و دور پلک سوخته و پوسته پوسته می شود – پوست زبر – رنگ ادرار زرد تیره – ابرو می ریزد – علاقه زیاد به آب یخ و یخ – تند خو و بهانه گیر – موها تکه تکه می ریزد – دیدن خواب هولناک افتادن از بلندی جنگ و ستیز

پیشنهادی: تست MBTI

علت:

غذاهای چرب و شیرین صفرا را زیاد می کند.

غذای مضر برای صفراوی مزاج ها:

پرخوری – بعد از غذای مختصر دوباره غذا خوردن – آش رشته – ماکارونی – سیر (مطلقا نخورید مزاج کبد گرم و تر است و سیر تبدیل به آتش شده و بیمار حالش بد می شود) – شیرینی

همچنین بخوانید:   ۶ استراتژی برای مقابله با تنهایی

پیشنهادی: تست هالند

درمان:

انار و شاتوت بهترین دارو است – زرشک – تمشک – زردآلو – هلو – خیار کاهو – هویج – روغن زیتون – کنجد – سیب – گلابی – سوپ جو – کدو خورشتی – خوراک قارچ – کدو حلوایی – اسفناج – گشنیز – نخود فرنگی – عدس – ماش – جو دو سر – لیمو عمانی

انواع مزاج

سوداوی مزاج

سودا سرد و خشک از جنس خاک و رسوب خون است و PH=6 است. در طحال تولید شده و آنرا فعال می کند. (PH خون باید بالای ۷ باشد و اگر به ۷ برسد به حالت اغماء و غش می رود)

پیشنهادی: تست دیسک

نشانه ها :

کسانی که سودا زیاد تولید می کنند:

طعم دهان شور می شود – بوی عفونت دهان – کابوس می بیند – دچار افسردگی و خستگی – خود خوری – فکر زیاد بدون آنکه بداند – لاغری – بی نشاطی – یبوست شدید هفته ای یک بار – مدفوع قیری و سیاه – سوزش هنگام دفع ادرار – ادرار تیره خاکستری می شود – حالت تهوع – حس تاریکی چشم و شب کوری – تیرگی رنگ پوست و صورت – سوزش معده – خارش زیاد بدن وترک خوردن پوست – قلنج معده

پیشنهادی: تست نئو

علت:

غذا های مانده و بیات و شور و نمک سود سودا را زیاد می کند.

غذای مضر برای سوداوی مزاج ها:

عدس – نوشابه با غذا – ماهی دودی – غذای مانده و بیات – نمک سود – خیار شور – گوشت پیر (رنگ قرمز تیره) – پنیر نباید بخورند

پیشنهادی: رزومه ساز 

درمان:

خوردن غذای گرم و تر – ملین – سوپ جو (با پاچه گوسفند ، کمی زنجبیل زعفران) بعد از سلامتی عسل و قدومه شیرازی مرتب استفاده کنید – توت با آب گرم طهارت کند – انجیر – خرما – کشمش – هل – دارچین – زیره زعفران

همچنین بخوانید:   چگونه در آرامش به خواب رویم

| مجله شامرو

بلغمی مزاج

بدن علیه خودش انقلاب می کند و رماتیسم مفصلی می آورد. مثل کشک و آب یا سفیده تخم مرغ است. مربوط به سیستم لنفاوی یا سیستم ایمنی است. از جنس آب وسرد و تر است. کسانی که سردی زیاد بخورند (ماست – ترشی) بلغم فعال می شود.

نشانه ها :

هنگامی که بلغم فعال شود :

زیر چشم پف کرده – مزه دهانشان ترش می شود – پوست شل و ول و سفید و آبکی می شود – پوست مقطعی سفید می شود (برص) و موها زود سفید می شود و مو – لک قهوه ای در سفیدی چشم و سردی دست وپا و پا درد و زانو درد – لرزش دست و پا (پارکینسون) – دیر هضم شدن غذا – درد معده – تنگی نفس موقع خوردن غذا – قلنج می کنند و دوست دارند ماساژ بدهند و درد کمر و بین شانه ها و گرفتگی ماهیچه پشت گردن – کسل و خواب آلود – جاری شدن آب از دهان در خواب – دچار تپش قلب وقتی از خواب بیدار می شود – رقیق بودن آب بینی – ترشح بینی – سرفه زیاد – فراموشی – دفع ادرار زیاد همراه با فشار ضعف مثانه.

پیشنهادی: کاریابی آنلاین

علت:

غذاهای لبنیات و ترشی و سرکه بلغم را زیاد می کند.

غذای مضر برای بلغمی مزاج ها :

لبنیات – ترشی لیته و شور – سیب زمینی – عدس – قارچ – گوشت گاو و گوساله – گوشت سفید(برای رماتیسمی ها بد بوده و درد را زیاد می کند) – چای – قهوه – نسکافه – میوه ترش و کال – نارنگی – کیوی – گرمک (سرد است) – خیار پوست کنده – لیمو شیرین – سوپ جو با زنجبیل

همچنین بخوانید:   ۴ راه برای مثبت اندیشی بیشتر

درمان:

گوشت (شتر – گوسفند – کبوتر – سار – گنجشک) – ادویه جات (هل – دارچین – زنجبیل – زیره – زعفران – زنیا – سرنجان – خولنجان – سیر – موسیر – خردل) – سبزیجات (کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) – کلم – مارچوبه – هویج – کدوحلوایی – لیمو ترش – گندم – نخود – گردو هندی – قدومه شیرازی

| مجله شامرو

دموی مزاج

از جنس هوا و گرم و تر است وبرای رساندن غذا و اکسیژن به سلولها است.

نشانه ها :

اگر زیاد شود :

مزه دهان شیرین می شود – سر سنگین شده – چرت زدن کم حواس – کش آمدن آب دهان – زبان قرمز می شود مثل آنکه رب انار یا زرشک خورده باشد و بدن دچار خارش و دمل و جوش ریز بیشتر در گردن بین کتف شده از لثه خون می آید و مضطرب می شود.

علت:

پرخوری و خوردن بیش از حد خون را زیاد می کند.

غذای مضر برای بلغمی مزاج ها :

پر خوری – بادنجان – غذای نشاسته ای –  آب یخ – شیرینی – غذای ممنوعه

درمان:

ناشتا (خاک شیر – بالهنگ – تخم ریحان – تخم مل – قدومه شیرازی – بالنگو – اسفرزه) یکی از اینها را در آب بریزید حجمش زیاد می شود و بخورید حرکات دودی روده را زیاد کرده و روده براحتی کار می کند – استفاده از ترشی طبیعی فصل (شاتوت – زرشک – لیمو ترش – آب نارنج – مرکبات) – سوپ جو – نان جو – سالاد با روغن زیتون و آب لیمو قبل از غذا – جوانه ها – سبزی – میوه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا